Dag 2 – 13 oktober 2010-10-14 - Reisverslag uit Louisville, Verenigde Staten van Wim Bekendam - WaarBenJij.nu Dag 2 – 13 oktober 2010-10-14 - Reisverslag uit Louisville, Verenigde Staten van Wim Bekendam - WaarBenJij.nu

Dag 2 – 13 oktober 2010-10-14

Door: WimBekendam

Blijf op de hoogte en volg Wim

13 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Louisville

7:00u Judges brieving

Vandaag werd er in drie ringen een gambling gelopen, ontworpen door Dave Grubel. Ik begin er niet aan om hier zijn variaties op een gambling uit te leggen, dat lukte tijdens de briefing in een half uur aan de scheidsrechters ook haast niet. Achteraf gaf ook Dave toe dat deze gambling wel erg veel van de scheidsrechters vergde, maar de deelnemers vonden het wel leuk om zoveel opties te hebben.
De briefing van mijn vastparkoers voor de kwartfinales Performance Grand Prix, was kort. Want om aan mijzelf mijn ontwerp uit te leggen, zou wat zonde van de tijd zijn.

Vanaf half acht werd er verkend in 5 groepen. Dat duurde tot een uur of negen, waarna er om half tien begonnen kon worden met het lopen. Mijn groepen kwamen mooi gedoceerd voorbij met ruime pauzes er tussen. In totaal heb ik 168 combinaties mogen keuren.
Performance is de klasse, waar onder andere ook de veteranen in uitkomen. Maar ook aanstormend talent kan je als keurmeester daarin verrassen, zeker als de deelnemers verder niet kent en ze in eerste instantie gelijk inschat. Dat levert zo nu en dan spannende momenten tijdens het keuren op. Ik heb het publiek en de schrijvers tafel dan ook een paar maal weten te verrassen door met een flinke sprint me uit de voeten te maken voor een hele snelle handler.
Ook vandaag heb ik mogen genieten van behendigheid op hoog niveau en ik ben onder de indruk van de trefzekerheid van de op- en afloop van de schutting in deze klasse. Ik heb vrijwel geen fouten hoeven geven daar. Bij de kattenloop was dat wat anders, maar die stond dan ook wel wat lastiger opgesteld.
Zowel van de organisatie, andere scheidsrechters en verschillende deelnemers heb ik complimenten gekregen over het ontwerp en het keuren. Dus ik ben daar erg blij mee.

Terwijl ik relaxed mijn vastparkoers kon keuren, hadden de drie scheidsrechters die de gambling was toebedeeld het minder makkelijk. Zij hadden elk ruim 300 combinaties te keuren, met een parkoers dat ogen op meer plaatsen dan alleen in het voorhoofd vergde.

Vanavond zijn we naar “Churchills Down”, de klassieke paardenrenbaan in Louisville, geweest waar de USDAA een feestavond georganiseerd heeft. Na een korte, maar imposante rondleiding hebben we wat gegeten van een buffet met diverse specialiteiten uit Kentucky. Helaas was de rijvorming hierbij weer een aanvulling op de ervaringen die onze heenreis wat minder aangenaam maakten. In het avond programma was er gelegenheid om mee te doen aan een spel waarin op paardenraces gegokt kon worden. Dat werd erg realistisch gepresenteerd met videobeelden die rondom de zaal te zien waren.
Vroeger dan de meeste anderen haakten wij met de Aussie judge Steve af en zijn door de eerste regen die we hier meemaken terug naar het hotel gereden.

Morgen keur ik Steve’s Team Standard (vastparkoers) voor zo’n 300 deelnemers. Ik ben benieuwd wat hij bedacht heeft. Want zo geheim zijn de ontwerpen dus, ook de andere scheidsrechters hebben ze niet vooraf gekregen.

• 14 Oktober 2010 - 08:18

Anette Lens:

het is wel lachen dat iedereen zo vol is van je ontwerpen. hier wordt er over het algemeen toch aardig over geklaagd!!! Geniet maar lekker van deze groot,groter,groots wereld en ik zit alweer me te verheugen op de volgende dag.

• 14 Oktober 2010 - 10:33

Ing+ella:

Hallo vakantiegangers, fijn te horen dat jullie het leuk hebben, waar blijven de foto's van de Starbucks en de XL burgers?????????

Liefs Ing+ El xxx

• 14 Oktober 2010 - 11:54

Relinde Peschier:

Was het kakibroek dag? Leuk te horen dat je parcoursen goed in de smaak vallen. Man wat zal je genieten. Geweldige foto van jezelf. Die glimlach zegt alles.:)

• 14 Oktober 2010 - 13:12

Ilonka:

Het t-shirt staat je goed hoor!(en het past je geweldig) Leuke foto ;-)

• 14 Oktober 2010 - 13:56

Cindy Van Tienderen:

Jeetje Wim, wat super gaaf om zo'n toernooi mee te maken! Wij genieten mee! Ik ben ook erg benieuwd naar jouw verhalen Aurelia, leuk dat je echt siteseeing doet met je tante.

Met Djingles gaat het nog steeds prima. Hij is inmiddels helemaal gewend en heeft het héél knap gedaan tijdens de apporteercompetitie maandag: we waren 2e! Dus we hebben je eer hoog gehouden Wim :)
    Kleine dame was ook knap want die was 1e van de beginners, misschien had Djingles haar wat ingefluisterd ;-)
    Als prijs kregen ze allebei een soort van platgestampte hamster, dus daar wordt nu heerlijk mee door het hele huis gesjouwd.

Groetjes weer vanuit Alphen!

Keesjan, Cindy, Djingles & Fuzzy

• 14 Oktober 2010 - 18:52

Sylvia En Jan:

Ondertussen blijven wij genieten van je/jullie verhalen en foto's....