Dag 4 – 15 oktober
Door: WimBekendam
Blijf op de hoogte en volg Wim
15 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Louisville
In de Westhall krijg je weinig mee van wat er in de arena gebeurd. Er is weinig tijd om even te gaan buurten. Terwijl ik 341 combinaties te verwerken kreeg, zag ik mijn buurman, David, 405 snookers sessies draaien. Petje af voor die man, om dit zoveel, zolang ( van 9:30 tot 19.00u) vol te houden. De steeplechase van Carol was een erg snel parkoers, waarbij de deelnemers bijna allemaal voor de maximum snelheid gingen. Heel leuk om te zien, maar ook erg pittig om steeds geconcentreerd te blijven keuren en niet duizelig te worden bij het dubbele cirkeltje dat erin afgelegd werd. Doordat de snooker wat uitliep, kreeg mijn ring ’s middags extra pauzes, om te voorkomen dat de deelnemers tegelijk in twee ringen op moesten komen draven. Daardoor was ik wat later klaar dan gepland, maar tegen zes uur diskwalificeerde mijn laatste loper zich.
Om zeven uur vond de uitreiking van de “2010 Lifetime Achievement Awards” plaats. Waarschijnlijk heel belangrijk voor de USDAA, maar ik heb die tijd even gebruikt om terug naar het hotel te gaan en Aurelia naar haar avond plannen te vragen.
Zij is met tante op een boottochtje over de Ohio river geweest, dat door tante was uitgezocht om de omgeving vanaf het water te bekijken. Terwijl ik weer in een stoffige hal in de weer was, zaten zij lekker in het zonnetje aan dek.
We zijn samen naar de finales van de Performance Grand Prix gaan kijken die door Carol Voelker gekeurd werd. De Amerikanen probeerden er zoveel mogelijk stemming in te krijgen en juichten en joelden voluit voor elke deelnemer. Morgen mag ik ’s avonds de finale Steeple Chase keuren en dan wordt er nog meer tumult verwacht. Daar wordt ik nu wel een beetje zenuwachtig van.
En ik heb de fout gemaakt om mijn avond eten in de arena aan te schaffen. Wat best wel lekker klonk als een BBQ – combi, bleek een klef te lang warm gehouden broodje met een vettige draadjesvlees substantie en een zakje lauwe erg zoute patat. Maar de diet-coke was best lekker…
De USDAA probeert live beelden van het weekeinde op hun web-site te laten zien. Maar wordt geplaagd door storingen, wellicht zijn ze gehackt geweest. De site is nu weer in de lucht: http://www.usdaa.com
16 Oktober 2010 - 17:21
Relinde Peschier:
Typisch USDAA om de keuringen om te gooien :)Maar ja een gwaarschuwd mens .... Hopelijk heb je vandaag wel je steeplechase mogen keuren, want dat zal inderdaad een spektakel zijn. Geniet ze...en Aurelia ook van het mooie USA landschap. Oja geen kingsize pizza bestellen want die zijn echt kngsize. ;) -
16 Oktober 2010 - 20:52
Willy Kinkel:
Paar dagen geen tijd gehad om lezen, maar wel aan je gedacht vooral vandaag bij de competitie behendigheid.
Leuk dat je het zo naar je zin hebt en gewaardeerd wordt. Nog even volhouden.
Je moet als scheids wel een hele goede conditie hebben om zulke lange dagen te maken. Doe Aurelia de groetjes!