Rondreis West USA maandag 17 oktober 2011
Door: WimBekendam
Blijf op de hoogte en volg Wim
18 Oktober 2011 | Verenigde Staten, San Francisco
Dat ons eigen bewegingsapparaat het hier in SF wel wat zwaar kan krijgen zonder de hulp van het openbaar vervoer, bleek al toen we door Bart in het centrum afgeleverd werden. De laatste paar honderd meter naar ons hotel waren al enigszins heuvel op. Maar zelf met de koffers en trolleys lukte dat, dankzij de conditie die nog resteerde van de Cynogames, redelijk goed. Maar de rest van de straat die naar het toeristisch centrum van SF leidt loopt zorgwekkend stijl omhoog. Gelukkig stopt de beroemde “Cable Tram” voor de deur van het hotel. In de lobby worden de abonnementen verkocht, dus kort na het inchecken sprongen we in één van de oldtimers om ons richting Fishersmans Wharf te laten brengen. Dat was een erg leuk ritje om ons verblijf hier mee te beginnen.
Vanwege het tijdsverschil met Kentucky lopen we hier drie uur achter op ons dagritme dat we vorige week geleerd hadden. Dus gaan we vlug wat eten en lopen binnen bij een erg toeristisch zaakje. Maar het ziet er goed uit: ze bakken er zelf hun brood en hebben een drukke bistro op de etage. (Nb: de 1e is hier begane grond en de “2e floor” is onze 1e etage, even opletten in de lift dus.) Tijdens de voorbereidende studies voor deze trip heb ik over de befaamde “clamb chowder” van SF gelezen die je hier zou moeten eten. We zijn er aangenaam door verrast, het was een heel lekkere krabsoep in een uitgeholde broodbol. Het wijntje, het lekkere terrasjes weer en de live- straatmuziek erbij maakten het feestmaal compleet.
Voordat we op de kabeltram terug naar het hotel stappen, bezoeken we een expositie met mega grote foto’s van scènes in de omliggende nationale parken. Als wij straks “live” panorama’s te zien krijgen die daar ook maar een klein beetje op lijken dan belooft deze vakantie heel wat goeds. Van heel veel mensen die we over onze plannen verteld hebben in de afgelopen week, is ons duidelijk geworden dat het een trip is waar zij jaloers op zijn. (Voor iedereen die aangeboden heeft om voor ons de bagage te willen gaan dragen, blijft er na een eerlijke verdeling hooguit per persoon één sok of onderbroek over.) Net als Europeanen hebben de Yankees vaak amper iets van hun continent gezien. Wij voelen ons nu wel een beetje als Japanners die Amsterdam – Berlijn – Madrid – Londen – Parijs – Wladiwostoc in één weekje willen bezoeken.
18 Oktober 2011 - 07:19
Ivonne Smit:
ik loop naast jullie mee, leuk om te lezen heel veel plzier daar verder! -
18 Oktober 2011 - 08:13
Anita G.:
Veel schrijven en veel foto's maken! Kijken wij over jullie schouders mee en denken "dat moeten we toch ook nog eens doen" .......
Geniet ervan!
18 Oktober 2011 - 14:15
Michèle & Pim:
Veel plezier nog met jullie "echte" vakantie, have fun!